Никола Тесла

04.11.2019

Стална поставка у Буенос Ајресу

Image

Након врло успешног трогодишњег циклуса изложби „Никола Тесла, проналазач 21. века“, који је организовала Телефоника и коју је видело пола милиона људи у десетак градова и провинција Аргентине, део експоната је поклоњен Амбасади Р. Србије, као партнеру у организацији и промовисању поменутих изложби.

Како се ради о врло вредним експонатима за којима и даље постоји велики интерес публике, а пре свега младих научника, закључено је да је веома важно да ови експонати буду доступни јавности.

У том смислу, у сарадњи са Музејем Никола Тесла израђени су панели који представљају целину под називом „Енергија за будућност: Никола Тесла и развој хидроенергије", који су постављени у истом амбијенту у ком се налазе и експонати, а тај простор је симбилично назван „Салон Никола Тесла“.

Ова изложба је отворена у понедењак, 4. новембра, уз присуство великог броја амбасадора (око 20), високих званичника МИП-а Аргентине, Владе града Буенос Ајреса и националног парламента, као и најугледнијих представника српске дијаспоре.