Посета

Правила понашања

Музеј Николе Тесле је посвећен стварању јединственог доживљаја и лепог угођаја својим посетиоцима. Такође, морамо да се побринемо и за очување јединственог Теслиног наслеђа које чувамо. Из тог разлога се примењују одређене регулације понашања.

Image  

Одлагање ствари

Због ограничене површине изложбеног простора, Музеј нема ормариће посебно намењене за одлагање јакни, торба и других већих личних предмета. Ствари се могу одложити у делу изложеног простора на који вас домаћин Музеја упути. Кишобрани се могу одложити код улаза, у за то специјално назначен део. Саветујемо посетиоце да велики пртљаг оставе у хотелу/код куће.

 

Изгубљени лични предмети

Молимо вас да водите рачуна о личним предметима. Музеј не сноси одговорност.

 

Фотографисање и снимање

Како би се избегло оштећивање изложених експоната и да се не би ометало вођење туре фотографисање је дозвољено само без блица и статива, у одређеним деловима изложбеног простора. Снимање у изложбеном простору Музеја је дозвољено до 10 секунди у континуитету. Фотографисање и снимање је дозвољено искључиво за личну употребу.

 

Снимање и фотографисање у комерцијалне сврхе

Молимо новинаре, блогере и остала лица која имају за циљ фитографисање и снимање изложбеног простора Музеја у комерцијалне сврхе, да се унапред најаве слањем упита на info@tesla-museum.org

 

Храна и пиће

Ношење хране и пића је забрањено у изложбеним просторијама Музеја.

 

Забрањено пушење

Пушење је забрањено у свим просторијама Музеја Николе Тесле.

 

Деца

Деца млађа од 12 година могу посетити Музеј Николе Тесле само у пратњи одраслих лица.

 

Кућни љубимци

Из безбедносних разлога, увођење кућних љубимаца је строго забрањено.

 

Остала правила

Додиривање експоната без водичевог присуства је строго забрањено.
Особе које носе пејсмејкер морају да прате инструкције водича о безбедној удаљености приликом пуштања одређеног експоната у рад.
Викање и трчање кроз просторије Музеја Николе Тесле је забрањено.
У Музеју Николе Тесле приступ WiFi-ју је слободан.
Објекат је под видео надзором.

 

Трудимо се да сваком нашем посетиоцу омогућимо што пријатнији боравак. У случају да посетилац покаже непоштовања правила понашања, обезбеђење задржава право да га удаљи са изложбе.

Подкатегорије