Мени
 • slide

  Музеј Николе Тесле у Новом Саду

  На свечаном отварању изложбе одржано је предавање др Бранимира Јовановића, директора Музеја Николе Тесле, који је говорио о Теслином животу и научном раду.

 • slide

  Самсунгов пројекат

  Победник  националног конкурса „Буди као Тесла“ је основна школа „Михајло Пупин“ из Земуна са својим пројектом „Рингишпил“. Победничка школа је добила комплетно опремљену Самсунг дигиталну учионицу.

 • slide

  Музеј Николе Тесле у Москви

  Музеј Николе Тесле је први пут учествовао на штанду Туристичке организације Србије на Сајму туризма у Москви од 21. септембра до 24. септембра 2016. године.

 • slide

  Музеј Николе Тесле у Подгорици

  Поводом обележавања 160. годишњице Теслиног рођења, Музеј Николе Тесле je, у сарадњи са компанојом Комтрејд, припремио нову изложбу прилагођену деци школског узраста која је премијерно приказана у Подгорици на манифестацији „Фабрика знања„ у Подгорици.

 • slide

  Теслина библиотека

  Теслин лични фонд чине углавном стручне публикације, а пре свега, приручници из области којима се бавио, затим патенти, речници, дела из књижевности, медицине и других области.

 • slide

  Архива

  Теслина лична архива садржи 163.911 сигнатура докумената, рукописа, научних бележака, прорачуна, цртежа и писама.

 • slide

  Теслина оставштина

  Погледајте богату колекцију Музеја Николе Тесле у оквиру које се чува и његова лична оставштина.

 • slide

  Збирке

  У музејском фонду се налази и колекција коју чини девет збирки. У оквиру колекције, званично је регистровано преко 1200 предмета.

Отварање нове сталне поставке

Нова стална поставка је допуњена личним и техничким предметима који су припадали Николи Тесли као и бројним радним моделима. Аутор сталне поставке је директор Музеја, др Бранимир Јовановић.

Читај даље

Донација компаније Direct Media

Захваљујући донацији компаније Direct Media, посебан уређај, хед‐сет, који функционише на принципима виртуелне реалности, је постао део сталне поставке Музеја.

Читај даље